MakerJam

From MakersLink
Jump to navigation Jump to search

Bygg din egna lampa

Lampa med dolt mönster

Höstens MakerJam går av stapeln under 23 till 25 November. Under helgen kommer vi att designa och bygga mer eller mindre smarta lampor.

Till detta MakerJam kör vi två spår. Ett enkelt spår för deltagare som vill komma förbi några timmar och bygga en lampa. Vi har ett färdigt paket till försäljning med allt som behövs. Passar både vuxna eller barn i vuxens sällskap. Bara att komma förbi någon gång under lördagen eller söndagen.

Dels ett spår för deltagare som vill ägna en stor del av helgen åt att designa och bygga lampor, där vi börjar på fredag och avslutar med en visning av färdiga alster på söndag eftermiddag. Man kan bygga en egen lampa, hjälpa någon annan med hens lampprojekt eller hjälpa till att förbättra belysningen i vårt MakerSpace. Vill man ha en egen smarta lampa finns kit från m.nu att köpa. Ingen programmering behövs, men självklart kan man skriva egen kod om man vill göra den ännu smartare.

För att underlätta skapandet bjuder vi på gemensam frukost på lördag och söndag.

Material

  • Vi tillhandahåller ett färdigt paket för att bygga en egen lampa. Det kommer att kosta 150 kronor.
  • Paket från m.nu med all elektronik som behövs för att skapa en smart lampa. Oroa dig inte för programmeringen, det hjälper vi till med. Vill du ha leverans direkt till MakerSpacet, välj i så fall "Hämta i Linköping", skriv "MakerJam" i meddelandefältet och tryck sedan "Skicka med meddelande". Medlemmar i MakerSpace Linköping har rabatt på m.nu, fråga i Slack eller på info (at) makerslink.se för att få rabattkoden.

Anmälan

Anmälningsformulär

Det går bra att komma även om du inte föranmäler dig.


Schemat för helgen:

Fredagen den 23:e November
18:00 Teambuilding, workshop, design
22:00 Spacet stänger

Lördagen den 24:e November
09:00 Frukost
10:00 Inköp av material
12:00 Matbeställning för de som är hungriga
18:00 Matbeställning för de som är hungriga
22:00 Stänger

Lördagen den 25:e November
09:00 Frukost
12:00 Matbeställning för de som är hungriga
16:00 Presentation av färdiga lampor
18:00 Avslutar höstens MakerJam